Browsing (Br.) Ingeniería Agroindustrial by Title
Now showing items 25-44 of 211
-
“Depuración de los ácidos grasos saturados del aceite de palma (Elaies guineensis) para la elaboración de biodiesel como alternativa de mejor en sus propiedades de flujo a bajas temperaturas”
(Universidad Nacional de San Martín, 2011)Palm oil biodiesel has excellent properties as fuel for anginas, however associated as their chemical composition highly saturated, this biofuel presents a poor performance at temperatures close to ambient temperatures of ... -
“Deshidratacion del sacha culantro (eryngium foetidum L.), por flujo de aire caliente”
(Universidad Nacional de San Martín, 2002)The leaves give Sacha Coriander they are characterized by their wide, jagged form, and with thorny termination, give characteristic strong scent, give where exactly their name comes; this grass grows naturally in the shady ... -
“Deshidratación osmótica de rodajas de carambola (avrrhoa carambola L.) en tres estados de madurez.”
(Universidad Nacional de San Martín, 2007)The star fruit is a native product of the tropical zones of the Asian countries, adapted perfectly at San Martin. In order to improve the quality of fruit dehydrated in conventional driers, osmotic dehydration of star fruit ... -
“Deshidratación por aire caliente de musculo de camarón gigante de malasia (macrobruchium rosenbergii)”
(Universidad Nacional de San Martín, 2003)factor involved in controlled muscle of shrimp drying permits process optimisation and assists in design of suitable dryers. The study undertook two stages: first a thermal pre-treatment submerging the whole shrimp in water ... -
“Deshidratación por flujo de aire caliente de pulpa de caracol gigante megalobulimux maximus”
(Universidad Nacional de San Martín, 2009)The aim of the present work was to determine the appropriate parameters for the conservation of the giant snail flesh (Megalobulimus maximus) for human consumption. For the analysis of the proximal pulp giant snail, in ... -
“Determinación de dos propiedades termofísicas para la congelación de dos frutas tropicales: Arazá ( Eugenia stipitata me vaugh) en la Región San Martín
(Universidad Nacional de San Martín, 2000)The present paper is based on determination of thermophysics properties of Araza (Eugenia stipitata lvfo.Vaugh) and Pomarrosa (Sisigiam jambos Alston) fruits, with relationship it freezThe fruits were obtained from Tarapoto ... -
Determinación de fenoles totales y actividad antioxidante por DPPH, para vinos secos y semisecos provenientes del Alto Cumbaza
(Universidad Nacional de San MartínPE, 2022)El presente trabajo tuvo como objetivos la determinación de la concentración de fenoles totales y actividad antioxidante en vinos secos y semisecos procedentes de las localidades de San Roque, San Antonio y San Pedro, ... -
Determinación de las pérdidas de aceite durante el proceso de extracción de aceite crudo de palma (Elaeis guineensis) de la empresa INDUPALSA - provincia de Lamas
(Universidad Nacional de San Martín - Tarapoto, 2019)En la presente investigación se determinó las pérdidas de aceite durante el proceso de extracción por presión de aceite crudo de palma africana (Elaeis guineensis) de la empresa INDUPALSA-Provincia de Lamas, lo que permitirá ... -
“Determinación de las propiedades Físicas y Mecánicas de la fibra de algodón de las variedades (Áspero blaco), ( Línea-1), (Línea-40) y (upland bja-594) cultivadas en la región de san martín
(Universidad Nacional de San Martín, 2003)This study sought to determine the best variety and zone of cotton plantation in 6 places of Region San Martin with the object to recommend its cultivation with Agroindustrial purposes. Above all firstly were evaluated its ... -
“Determinación de los estándares de calidad de la fibra de bombonaje (carludovica palmata) para su utilización en la fabrica de sombrero”
(Universidad Nacional de San Martín, 2001)There is a great number of vegetal species in the Peruvian Amazon Rainforest. In spite of their great importance and economic interest, they are not properly exploited or even not exploited at all. So, it' s necessary to ... -
Determinación de los parámetro termodinámicos para la congelación de camarón gigante ( Macrobrachium rosenbergll)
(Universidad Nacional de San Martín, 1992)El camarón gigante (Macrobrachium rosenberoil) es un recurso de alto valor alimenticio y económico de reciente aparición en el Dpto. de San Martin y que en un futuro cercano alcanzara altos niveles de producción, ... -
“Determinación de parámetros físico – mecánico y químico del a fibra del ramio (boehmeria nivea) producidos en la provincia de San Martín
(Universidad Nacional de San Martín, 2003)The present paper work, titled "Determination of Physical - Mechanic and Chemical Parameters on Ramie Fiber (Soehmeria nívea) Cultivated in the Province San Martin", it was begun firstly with the sowing of Ramie plant in ... -
“Determinación de parámetros óptimos de obtención de palillo (curcuma longa linneo) en polvo en la provincia de San Martín”
(Universidad Nacional de San Martín, 2017)El presente trabajo de investigación se desarrolló con la finalidad de establecer los parámetros tecnológicos para el secado de palillo (Curcuma longa Linneo) por flujo de aire caliente. El material utilizado fue la ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos para obtención de harina de papa aérea (dioscorea bulbifera L.) Ñame Congo”
(Universidad Nacional de San Martín, 2000)He present work of research is conducted with the purpose of establish them parameters appropriate for the obtaining of flour of Papa air (Dioscorea bulbifera L.) through dried with air hot, using dryer of trays with ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos de secado de almejas de agua dulce (Anodontites trapesialis). Y su evaluación fisicoquimica
(Universidad Nacional de San Martín, 2007)The fresh water Clam (Anodontites trapesialis), is a typical species of the forest, reproducing in form accelerated in all the lagoons or mirrors of water dedicated to the culture and investigation of other species, ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos la conservación en almíbar de tubérculos de oca (oxalis tuberosa
(Universidad Nacional de San Martín, 2015)This research was carried out in order to establish the appropriate technological parameters for obtaining whole oca in syrup (Oxa/is tuberosa), with optimum sensory and nutritional characteristics. The research included ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos óptimos para la elaboración y conservación de pulpa de cocona (solanum sessiliflorum dumal) concentrada con la aplicación de método de factores combinados”
(Universidad Nacional de San Martín, 2015)The Cocona is a native fruit with enough economic potential in the Peruvian Amazon. Due to the large production of cocona in the San Martin region and the increase in daily demand for this fruit was the need to confer added ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos óptimos para la obtención de un licor destilado de uva (vitis labrusca), macerado en madera estoraque ( myroxylom balsamun)”
(Universidad Nacional de San Martín, 2013)This study aimed to obtain a liquor distilled from grape (Vitis latirusca) macerated wood storax (Myroxylon balsamum). Black Burgundy grape variety, grown in the districts of San Antonio de Cumbaza and Tarapoto in San ... -
Determinación de parámetros tecnológicos para el atomizado de pulpa de mango (Mangífera indica) con agua de coco (Cocos nucifera) edulcorado con estevia
(Universidad Nacional de San Martín - Tarapoto, 2019)El objetivo de esta investigación fue determinar los parámetros tecnológicos para el atomizado de pulpa de mango con agua de coco, edulcorado con estevia. Se desarrollaron diluciones de pulpa de mango y agua de coco ... -
“Determinación de parámetros tecnológicos para la consevación de inchicapi liofilizado”
(Universidad Nacional de San Martín, 2015)The aim of this study was to develop and preserve the inchicapi by lyophilization method to do the organoleptic characteristics, proximate analysis and microbiological analyzes. The sequence of operations was: reception ...